Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Спільне засідання круглого столу до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 05.12.2023 10:32
Кількість переглядів: 253

      04.12.2023 року на базі служби у справах дітей Дальницької сільської ради відбулося засідання  круглого столу на тему «Дії проти насильства, домашне насильство, відповідальність кривдників» спільно з представниками відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту, служби у справах дітей Дальницької сільської ради та  представником відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2  ГУ НП в Одеській області.

     Начальник служби у справах дітей Дальницької сільської ради Цуркан О.О. звернула увагу присутніх на існування таких явищ як «домашнє насильство» та «насильство за ознакою статі». Поінформовала, що відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» особою, яка постраждала від домашнього насильства є будь-яка особа, яка зазнала домашнього насильства у будь-якій формі. Основною проблемою на сьогодні є те, що для домашнього насильства характерний високий рівень невиявленості. Часто поведінка жінки, яка страждає від насильства, набуває характеру поведінки жертви. В силу різних факторів (страху, погроз, відчаю, звички, залежності, важкого матеріального становища) вона сама не в змозі звернутися за допомогою до правоохоронних органів. Поряд з цим, і діти повністю безсилі перед кривдником, а очевидці – сусіди, знайомі, родичі, як правило, воліють не втручатися в чужі сімейні проблеми.

      Зокрема було наголошено на наявність спеціальних заходів, щодо протидії домашньому насильству, згідно статті 24 Закону України                                            «Про запобігання та протидію домашньому насильству», такі як терміновий заборонний та обмежувальний припис стосовно кривдника, взяття на профілактичний облік та проведення з ним профілактичної роботи, направлення його на проходження програми для кривдників. Також, протиправні дії кривдника можуть бути кваліфіковані за однією із статей Кримінального кодексу України або за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора