A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Міжнародний день боротьби з насильством

Дата: 30.11.2023 10:33
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

     17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Цього ж дня розпочинається щорічна міжнародна акція «16 днів проти насильства». Цьогорічна акція для України особлива: 21 місяць тому в нашій країні почалася повномасштабна війна, що є синонімом насильства.

    Згідно зі світовими дослідженнями: 1 із 3 жінок у світі зазнає фізичного та/або сексуального насильства Війна спричиняє важке психоемоційне навантаження, змушує тривожитися за майбутнє, обмежувати та змінювати своє життя, переживати економічні складнощі. Ці виклики загострюють ризики домашнього та ґендерного насильства. 1 із 5 жінок у світі, які є біженками або переміщеними особами, зазнають сексуального насильства. І хоча на початку війни поліція фіксувала зменшення кількості звернень щодо випадків домашнього насильства, це не означає, що їх дійсно поменшало. Проблема полягає в тому, що постраждалі менше повідомляють про такі випадки. На фоні масштабних руйнувань та десятків тисяч смертей, ракетних загроз та бомбардувань боротьба з домашнім та ґендерним насильством може помилково здаватися чимось несуттєвим. Однак війною не можна аргументувати насильство й виправдати насильника. А ігноруючи проблему, ми ризикуємо втратити прогрес у нетерпимості до насильства, котрий маємо зараз, й суттєво віддалити майбутні успіхи у боротьбі з домашнім та ґендерно зумовленим насильством. В період акції                                          «16 днів проти насильства» відзначаються дати, які символізують міжнародну підтримку руху проти будь-яких проявів насильства та порушень прав людини.

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
 5 грудня – Міжнародний день волонтера.
 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

     Щоб українці та українки могли будувати життя в Україні вільне від насильства міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» працює для того!
     Адже насильство не можна терпіти за жодних обставин. І навіть під час війни не можна нехтувати й звикатися із жодним випадком насильства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора