A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

«Енергоефективність громадських будівель в Україні» - триває відбір проєктів термомодернізації

Дата: 01.11.2023 12:33
Кількість переглядів: 110

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України триває відбір проєктів термомодернізації громадських будівель. Фінансування здійснюється в рамках Фінансової угоди (Проект «Енергоефективність громадських будівель в Україні») між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Метою цієї програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні» є кредитне фінансування проєктів термомодернізації громадських будівель (закладів охорони здоров’я, шкіл, дитячих садків, спортивних та культурних центрів, адміністративних будівель) задля підвищення рівня їхньої енергетичної ефективності. Програма націлена, в першу чергу, на малі та середні міста, які досі не мали можливості здійснювати подібні проєкти. На додаток до проєктів термомодернізації, Програма передбачає фінансування неенергоефективних заходів (ремонт приміщень, облаштування укриттів, заходи для маломобільних груп населення та внутрішньо переміщених осіб).

До переваг Програми можна віднести:

• тривалий термін повернення кредиту (до 20 років), з яких 5 років - пільговий період з виплатою тільки відсотків;

 • фінансування не лише енергоефективних заходів, але і інших капітальних заходів;

• відсутність вимог щодо терміну окупності проекту;

• можливість отримання гранту на виготовлення ПКД або проєкти термомодернізації лікарень;

• надання безкоштовної консультативної підтримки на всіх етапах реалізації програми.

      Для участі у відборі громади мають надати свої проєктні пропозиції до 10 грудня 2023 року включно. Детальну інформацію щодо правил відбору та переліку документів можна отримати за посиланням: https://mtu.gov.ua/news/34688.html.  Крім того, додаткові роз’яснення для зацікавлених сторін доступні за електронною адресою UPBEE.support@mtu.gov.ua або за телефонами +380 44 351 4631 чи +380 50 332 61 49 (WhatsApp, Telegram).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора