Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Щодо запобігання протидії торгівлі людьми

Дата: 01.08.2023 12:46
Кількість переглядів: 148

Щороку 30 липня відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Цей день має на меті підвищити поінформованість громадськості про цю глобальну проблему і привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Внаслідок кризи українці можуть шукати притулку за кордоном. Тому ефективна діяльність з протидії торгівлі людьми сьогодні набула особливого значення. Якщо ви або ваші знайомі вирішили поїхати за кордон, пам’ятайте наступні рекомендації:

- ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні              документи крім офіційних службовців! Завжди отримуйте та сплачуйте за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самі. Це стане на перешкоді торговцям людьми використати ваші документи для вчинення інших злочинів;

- обов’язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. У разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.

Якщо за кордоном ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування.

Якщо ви постраждали від злочину, пов’язаного з торгівлею людьми, звертайтесь:

- на Національну безкоштовну гарячу лінію з питань міграції та протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 та 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора