A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Повідомлення RASFF № 2023.0797-fup 7 про імпортування з Італії невідповідного харчового продукту (рису)

Дата: 02.03.2023 13:09
Кількість переглядів: 167

         До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення , стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

      Невідповідний харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача (Кадмій і його сполуки є надзвичайно токсичними, навіть, у незначних концентраціях. Має властивість накопичуватись в організмах і екосистемах. Вдихання кадмієвого пилу швидко призводить до захворювань, часто смертельних, дихальних шляхів і нирок (найчастіше — ниркова недостатність). Поглинення будь-якої значної кількості кадмію викликає негайне ураження печінки і нирок. Сполуки, що містять кадмій, є також канцерогенними).

       Статтею 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку (суб’єкти господарювання) зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та негайно письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган.

         У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, тел. +380 48 716 1301

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора