A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Повідомлення RASFF щодо виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока. Вони експортувались з Франції

Дата: 27.02.2023 10:54
Кількість переглядів: 139

    Отримали чергове інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах  (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення   від  08.02.2023 (№2023.0841 – fup 4) стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока. Вони експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

   Держпродспоживслужба в Одеській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність   Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

   Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, тел. +380 48 716 1301.

   Довідково

   Listeria monocytogenes – паличкоподібна патогенна бактерія, здатна розмножуватися в харчових продуктах. Потрапляючи в організм людини, лістерія паразитує всередині клітин, при цьому може завдати шкоди центральній нервовій системі або головному мозку.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора