A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Щодо повідомлення RASFF № 2023.0628 про імпортування з Франції невідповідного концентрованого напою

Дата: 13.02.2023 10:50
Кількість переглядів: 91

         Одеське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує про  виявлення занадто високого вмісту барвника E 124 (Понсо 4 R) в концентрованому напої, що експортувався з Франції (виробник: GEORGES MONIN, France) до України (одержувач: ТзОВ «ПРОБАР», провулок Індустріальний, 23, м. Київ)

          Довідково: E124 – барвник синтетичного походження, який використовується при фарбуванні кондитерських продуктів, у виробництві напоїв, морозива, пудингів, десертів, фруктових консервів. У низці країн цей барвник належить до заборонених речовин, як канцероген, що може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. До того ж, Е124 є сильним алергеном, може викликати анафілактичний шок або напад задухи у астматиків і людей з непереносимістю аспірину.

         Вкотре нагадуємо, що в разі виявлення даного товару в обігу відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Одеське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

        Деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісії.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора